Adventi naptár – Idézetek Robert Sarah: A csönd ereje c. könyvéből

Ádventkor a csendet keressük. Ebben folyamatosan igyekszik megakadályozni minket a világ karácsonyi fényeinek a vibrálása, az elintéznivalók sokasága, a fülünkbe tolakodó karácsonyi zenék, a pompa, valamint a csendes szeretet ajándékokra váltása.

Krisztus urunk csendben és szegénységben jött el a földre. A világ urai nem vették észre, de az egyszerű pásztorok igen. Ők csendben voltak és meghallották az angyalok énekét. Tanuljuk most ezt a csendet a pásztoroktól, hogy amikor majd karácsonykor megállunk a kis Jézus apró jászolbölcsője előtt, észrevehessük azt az egyszerűséget, lemondást, szeretetet, alázatot, amit Ő elhozott, és amit nekünk is követnünk kell, mert ez az, ami megmenthet minket a hamis utaktól életünk során.

Az ádventi naptár minden nap Robert Sarah bíboros: A csönd ereje című könyvéből ajándékoz egy-egy gondolatot – békés, téli természetfotókkal. Olvassuk és ízlelgessük együtt napközben az ő útmutatását, hogy megtalálhassuk saját életünkben is az elcsendesedés módját és felfedezzük a csönd erejét, ahol találkozhatunk Istennel.

NOVEMBER 28-TÓL, NAPONTA ITT KÖVETHETJÜK AZ ÁDVENTI CSENDET